De jaren '00

2000 - 6 t/m 11 augustus

Die laatste woorden zijn nu echt van toepassing: het is zover! Wij bestaan 25 jaar!! Zo'n jubileum laten we natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan! Daarom houden we op zondag 6 augustus een Doe-Dag voor kinderen, ouders, overige familie, sponsors en meer belangstellenden. Dat betekent een ludieke theatershow van Ton Laros ofwel de "Lachen is OKEE show!". Het is lachen, gieren en brullen in de tent op het P-veld. Verder onder meer optredens van de vrolijk blazende Unaniem.

Horen wij zeer dansbare Braziliaanse klanken van Batucada las Regaderas, het vermaarde top mondharmonicakwartet Fata Morgana en de jolige Johanna's. Diverse luchtkussenattracties staan klaar voor de jonge bezoekers. De medewerkers van de schminkstand toveren sommige kinderen om in ware griezels of grappige dieren. Het groot terras raakt langzaam vol en voor de lotjes van de loterij en de snacks en Burgers Tropicana is veel belangstelling. Verenigingen, GGD, politie en brandweer, bijen en bloementuin de Immenhof (met echte bijen) presenteren zich aan het publiek. De Kempenvliegers en Rugby Club The Vets geven demo's. Ondanks dat op deze zondag jammer genoeg tegelijkertijd het springconcours wordt gehouden, heerst er een gezellige drukte. Naarmate de middag voortduurt, wordt het zelfs aardig vol. Kleine teleurstellingen zijn het niet doorgaan van een dansoptreden, ponyrijden en het afzeggen van enkele verenigingen. Niettemin wordt het een gezellige en vrolijke dag en een knallend startschot voor de activiteiten van de jeugdweek.

Tropicana, een reis door Latijns-Amerika! Het thema sluit dus in ieder geval aan bij onze feestweek. Vanzelfsprekend beginnen wij met het bouwen van onze casas. De amigas y amigos timmeren er lustig op los en het duurt niet lang voordat de Spaanse architectuur zichtbaar wordt. Pueblo de los Delphíns, Ciudad Amazonas, Pueblo Latino, Casas del Rio en mayas Centroamericanas zijn de plaatsen waar de kinderen zich een week lang vestigen. Later in de middag zijn er spelen voor velen. Zo nemen de B-groepen bijvoorbeeld deel aan de Fruitspelen. Op Doe-Dinsdag worden er meer (luchtkussen) attracties toegevoegd en beginnen de allerkleinsten aan Aventura de Mowgli. Voor de 7 en 8 jarige Doe-Wekers staat Expedicíon de la Jungla gepland. De 9 en 10 jarigen fietsen naar de Papagaai-Inn te Oerle met tal van dieren en een tropische hal. De oudsten beginnen aan de spectaculaire Juegos de Sudamérica, terwijl de D-groepen echte sneeuw opzoeken! De volgende dag beleven de C-groepen mooie avonturen. Tijdens een excursie mogen ze o.a. de simulator in, rijden ze in een heus pantservoertuig en krijgen ze een lunch aangeboden!

Woensdagavond wordt voor de leiding tropisch genieten tijdens tropische avonturen: een beach party op een leuke locatie met tal van spelen zoals limbodansen in een openluchtzwembad. Jueves: vandaag gaan de A-groepen naar een Parque Infantil en de 9 en 10 jarigen nemen deel aan de Partidos Tropical: spetterende attracties staan voor hen klaar! En natuurlijk wordt er ook weer via een kabelbaan over de Keersop gezwierd. Vrijdag zijn er hilarische optredens van Circo Flop y Fiasco en kijken wij naar la magia de ilusionista Richardo met levende dieren! Karaoke ontbreekt ook niet. Later herleeft de nostalgie met de langverwachte zeepbaan! Een glibberig en verkoelend einde van een mooie reis. 's Avonds schieten de vlammen van het fuego al aire libre wederom hoog de lucht in. Het spreekwoord 'la buena lavandera, su camisa la primera' blijkt inderdaad te kloppen. Muchas gracias voor iedereen die de afgelopen 25 jaar een bijdrage heeft geleverd! Tot de 26

2001 - 6 t/m 10 augustus

Aan de ingang van het terrein bevindt zich een toren met daarin een gouden ridder die zijn wakend oog te kost geeft. Zijn oog ziet op maandagmorgen tal van kinderen die een week lang collega's willen worden: wij reizen dus terug naar de middeleeuwen! Eenmaal de poortwachter voorbij, valt de blik al snel op het kasteel dat het thema kracht bijzet. Zelfs de weersvoorspellingen passen zich (iets teveel) aan en herinneren aan donkere tijden van eeuwen geleden. Per dag wordt de regenkans in de moderne media voor het komende etmaal verhoogt. Gelukkig zijn voorspellingen geen feiten en is het de hele week goed te hebben!! Buien wachten regelmatig netjes totdat het 16.00 uur is alvorens hun nattigheid te tonen. Zelfs de zon komt af en toe op het Doe-Terrein kijken, dus wat willen wij nog meer?! Na het timmergeweld op Doe-Maandag staan er talrijke kastelen die het bezichtigen meer dan waard zijn! De jonkvrouwen en ridders kunnen zich op dagen die volgen vermaken met onder meer het Rondeveld Toernooi, de Ridderkruistocht, de grote Blubbershow, Toeters- en Bellen, een Marskramertocht, een Pater- en een Heilige Graaltocht, een Stalen ros dag en spelen in de Kasteelspeeltuin. Uitdagende luchtkussenattracties staan her en der opgesteld voor veel middeleeuws plezier.

Op Doe-Vrijdag is het onder andere schuiven door de gracht geblazen. Een lange opblaasbare geelrode gracht wordt gevuld met een enorme schuimmassa wat voor veel pret zorgt! De middeleeuwen worden succesvol afgesloten met de prijsuitreiking voor de beste jonkvrouwen en ridders, een optreden van 'de Dommelecho', het 'Sint Martinusgilde' en dappere 'vuurspuwers' die tevens de brandstapel helpen te ontsteken.

2002 - 12 t/m 16 augustus

Er was eens het thema Sprookjes.Ter illustratie van het thema staat er het bekende huisje van brood, met koeken op het dak en muren van overheerlijk bontgekleurd snoepgoed. Helaas is de boze heks ook aanwezig. Wie heeft die nu weer uitgenodigd!? Gelukkig houdt zij zich gedurende de hele week lekker koest zodat Hans en Grietje een fijne week beleven! Het zal ongetwijfeld ook door het goede weer komen, want het kan niet op met de zon. Vooral het tweede gedeelte van de week is het enorm zweten geblazen. Maar dat geeft van de andere kant niets want dan is er des te meer reden om met water te klieren! Het veld wordt bevolkt door jolige kabouters, elfen, prinsen en prinsessen en af en toe zien we een kikker rondspringen. Op Doe-Maandag verrijzen prachtige kabouterhuizen en (lucht)kastelen uit het niets. Op dinsdag trekken veel kabouters stevige schoenen aan om deel te nemen aan de Ploptocht. Sommige kabouters doen het Kabouter Davidspel en stillen de kabouterhonger tijdens de barbecue. Weer anderen begeven zich naar de Sprookjestuin, hebben een Kikkertocht, storten zich vol overgave in de Fairy Tale Games met tal van feeërieke attracties of gaan per fiets op excursie. Roodkapje en de Knuffel Buffeldwergen, het Volk van Laaf, de grote Prins Knetter en Prinses Kus kus show maken later in de week hun opwachting. De grote Blubbershow van vorig jaar wordt dan door tal van aanwezigen nu letterlijk genomen: de modder (die o.a. door het vele waterplezier ontstaat) wordt met gretig genoegen gebruikt om velen te veranderen in moddermensjes. Het blijkt dus dat hier helemaal geen toverkracht voor nodig is! Op sommige momenten lijkt het meer op het Kwalleballen. Maar ach, het is oh zo leuk, het biedt een uitstekende bescherming tegen de zon en volgend jaar zijn we vast weer schoon...

2003 - 25 t/m 29 augustus

Hooggeëerd publiek, komt dat zien, komt dat zien! Het Doe-Circus is in het dorp neergestreken. Klaar voor een spetterende voorstelling. De week begint bewolkt, maar dankzij alle vrolijke clownsgezichten past het weer zich spoedig aan. Uiteraard is het op Doe-Maandag weer traditioneel timmeren geblazen. Circusartiesten kunnen immers ook een tijdelijk onderkomen goed gebruiken. De volgende act dient zich aan. Mevrouw C. Ross-Van Dorp, staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zijn de timmerklanken niet ontgaan en komt langs om te zien hoe dat nou allemaal toch gaat, hier in Dommelen. In haar kielzog een aantal Haagse ambtenaren, medewerkers van het landelijke Vrijwilligerspunt, het college van B & W o.l.v. burgemeester Haas en de heer Frans Steegh, directeur van de Rabobank Valkenswaard. Het circusvolk vermaakt zich in de dagen die komen gaan met onder meer Stunten en Kunsten, het Theater van de Gulle Lach, het Groot Dommels Staatscircus, rollebollen bij de Vets, Fiets Clowneske, Pipo op de helling, Circuslympics, de Soapshow en de Brandpipo's. Doe-Vrijdag is bijzonder nat en dat komt helaas niet door de zeepbaan of het fijne geklieder met water. Het duurt dan ook even, maar uiteindelijk geeft de brandstapel op vrijdagavond ook toe aan de vlam.

2004 - 30 augustus t/m 3 september

Dommelen trilt op de grondvesten. We zijn immers terug in de prehistorie. Het is een drukte van belang met al die drukdoende oermensjes. Toch ziet het er even naar uit dat de 29e Doe-Week aanmerkelijk stiller wordt: voor het eerst in de geschiedenis dreigt het aantal vrijwilligers onder de 200 uit te komen, i.v.m. met de late schoolvakantie. Gelukkig keert het tij op het laatste moment en zien we geen teleurgestelde kindergezichtjes op het terrein dat onder andere een bezoek heeft van een reusachtige olifant alias mammoet en het steenoude loopmobiel van Fred F en zijn collega. Het weer is buiten een enkele bui in het begin van de week, vrolijk van humeur. Perfecte omstandigheden voor bijvoorbeeld, onder meer Dansen met Joan, Het Grote Ravotten Festijn, Alles op z'n kop met Pimpeldijn en Drop, de Mammoetjacht, Strijd om de Slagtanden, Doerassige Spelen, Vang het ei, Klussen met Captain Caveman , Op zoek naar de Fossielen en niet te vergeten de Zeepbaan. Water behoort wederom tot de grote interesse van de Doe-Weker. Tot slot luidt het reuzevuur het einde in van een oerleuke Doe-Week. De doevolutie gaat voort...